Gazdaság

Rendes vasárnapi bevásárlást is elintézhetünk a benzinkúton

Igaz, a választék nem nagy, de minden alapterméket meg lehet találni. Aki nagybevásárlást tartana, azt most vasárnap hat Aldi áruház is tárt kapukkal várja.

Egyre több benzinkút épületébe költözik élelmiszerüzlet, hogy legálisan kicselezzék a vasárnapi zárva tartást. A HVG.hu letesztelte ezeket a boltokat és arra jutott: már egy rendes vasárnapi bevásárlást is megérheti megejteni bennük, mert van, hogy olcsóbbak, mint a környékükön lévő kis családi üzletek. Minden alapélelmiszert kínálnak, bár egy-egy áruból jellemzően csak egy- vagy kétfélét.

A Shell a Tescoval, az OMV a Sparral karöltve működtet boltokat a benzinkutakon, a Mol önállóan vágott bele az üzletbe. A Tesco szerint a benzinkúti Tesco Expressz üzletek teljesítik az előzetes optimista elvárásokat, a korábbiakhoz képest alacsonyabb ár vonzó azoknak, akik egy gyors bevásárlást szeretnének megejteni. Az OMV szerint is sikertörténet a shopjaik megújítása. Az árak összehasonlításából az derül ki, hogy a Mol inkább azokban bízik, akik tankolás mellett vennének egy-két dolgot, mert az ő boltjaik csak közelítik a szupermarket-árakat.

Azok a boltok, melyek nem családi tulajdonban vannak, nem benzinkúton, vagy nagyobbak a jogszabályokban előírtaknál, csak az adventi vasárnapokon és évente egy szabadon választott vasárnapon lehetnek nyitva. Az Aldi eddig nem élt a lehetőséggel, most vasárnap viszont hat üzlete is kinyit. Egyértelműen a nyaralókat célozzák meg, ugyanis a tapolcai, balatonfüredi, balatonlellei, siófoki, keszthelyi és gárdonyi egységek várják a vásárlókat. Az Aldi egyébként a Fővám téri boltját is zárva tartja vasárnaponként, pedig ez elvileg nyitva lehetne, ugyanis a Nagyvásárcsarnokban található, de a zárva tartást logisztikai és munkaszervezési okokkal indokolják – írja a Mindenár.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik