Gazdaság

Júniusban nagyon megvédte a kormány a munkahelyeket, főleg a nyugdíj előtt állókét

munkas(210x140).jpg (Array)
munkas(210x140).jpg (Array)

Büszke a kormány: az adókedvezményt nyújtó szabályrendszer a versenyszféra nagyjából 850 ezer dolgozójának kenyérkeresetéhez járult hozzá állításuk szerint.

Brutális az adóterhelés

Elindulása óta idén júniusban oltalmazta meg a legtöbb állást a munkahelyvédelmi akcióterv, az adókedvezményt nyújtó szabályrendszer a versenyszféra nagyjából 850 ezer dolgozójának kenyérkeresetéhez járult hozzá – számolt be szerdai számában a Napi Gazdaság a legfrissebb adatokról a nemzetgazdasági tárca miniszterhelyettesének tájékoztatása alapján.

Tállai András elmondta, hogy az év hatodik hónapjában leginkább az 55. életévüket betöltött személyek helyzetén javított az intézkedés: 320 ezer nyugdíj előtt álló alkalmazott munkában maradását garantálta. Eközben megközelítette a háromszázezret azoknak a megvédett állásoknak a száma is, amelyeknél nem kívánt meg szakképzettséget a munkáltató.

Egymillió új munkahely

Megjegyezte, a gazdaság fejlődésének elengedhetetlen feltétele, hogy a fiatalok megtalálhassák idehaza számításukat, szerinte ezért is lényeges, hogy a munkahelyvédelmi paragrafusok júniusban 160 ezer fiatalt segítettek biztos fizetéshez. A lehetőség további negyvenezer kismama mellett 35 ezer olyan embert juttatott rendszeres pénzkeresethez, akik már régebb óta nem tudtak elhelyezkedni.

A rendelkezések úgy védik meg az állásokat, hogy adókedvezményt kínálnak a foglalkoztatóknak. A miniszterhelyettes azt mondta: több mint százezer vállalkozás igényli rendszeresen a teherenyhítést, s az alkalmazottak számának növekedésével az adott gazdasági szereplők is egyre nagyobb összegekhez juthatnak.

Ismertetése szerint két és fél év leforgása alatt nagyjából 290 milliárdos adócsökkentésben részesültek a hazai gazdasági szereplők.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik