Gazdaság

Dübörög az autókölcsönzés

autopalya(d41cc78a-c532-4a70-92ba-289eea300489)(960x640).jpg (Array)
autopalya(d41cc78a-c532-4a70-92ba-289eea300489)(960x640).jpg (Array)

Nemzetközi viszonylatban az árak nagyot estek az elmúlt másfél-két évtizedben. A magyarországi árakat több tényező is befolyásolhatja.

A külföldi turisták beáramlása jó hatással van a magyar autókölcsönző-piacra, sőt, idén már a belföldi ügyfelek száma is nő, hála a vállalati igényeknek – írta keddi számában a Világgazdaság.

A Magyar Autókölcsönzők Szövetségének elnöke, Haraszti Géza azt mondta a lapnak: mindenütt a világon a repterekre építenek az ilyen cégek. A külföldiek közül a németek a legfontosabbak: ha Németországban munkaszüneti nap van, az a forgalmon is meglátszik. Más nyugat-európai országokból is komoly az igény a szolgáltatásra, emellett az elmúlt időszakban a dollár erősödésének köszönhetően nőtt az amerikai turisták száma Magyarországon, így az autókölcsönzés iránti érdeklődés is.

Főleg a nagy nemzetközi kapcsolattal rendelkező cégek forgalma is meglendül a nyári időszakban, közülük négy van jelen Magyarországon: az Avis, az Europcar, a Hertz és a Sixt. Ezek flottája fokozatosan nő, ma együttesen több mint 3000 járművet üzemeltetnek.

A növekedés kedvező hatása is látszik már, abból hogy a cégek elkezdtek fejleszteni, kínálatukban megjelentek pl. az első elektromos autók.

Nemzetközi viszonylatban az árak nagyot estek az elmúlt másfél-két évtizedben. A magyarországi árakat pedig a szakértő szerint mostanában több tényező befolyásolhatja. Részletekért kattintson!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik