Gazdaság

A rendőrség játszotta a NAV kezére az illegális dohánykereskedőket

NAV-ellenorzes(1)(960x640).jpg (Array)
NAV-ellenorzes(1)(960x640).jpg (Array)

A külföldi autósok már nem először akadtak fenn az ellenőrzéseken, de úgy látszik ez sem szegte kedvüket, hogy újra próbálkozzanak...

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal sikerbeszámolója szerint közúti ellenőrzéskor feketecigaretta került elő egy személyautóból. Illegális cigarettakereskedelem miatt az autóban utazó külföldi állampolgárok már többször megbuktak.

Budapesten a XVI. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai ellenőriztek egy magyar forgalmi rendszámú személyautót, amelyben egy román és egy guineai állampolgár utazott. Az ellenőrzéskor a gépjárműben mint kiderült, 1270 csomag magyar adójegy nélküli cigaretta lapult. Ezért aztán a rendőrök a járművet visszatartották és azt a dohánytermékekkel együtt átadták a NAV pénzügyőreinek, akik a több mint 1 millió forint értékű adózatlan cigarettát és a szállításra szolgáló gépjárművet lefoglalták, jövedéki eljárást indítottak és költségvetési csalás bűncselekmény elkövetése miatt feljelentést tettek az adóhatóság pénzügyi nyomozóinál.

Az autó utasairól kiderült, hogy ugyan külföldi állampolgárok, de magyarországi lakcímmel rendelkeznek és az elmúlt években többször is indított eljárást ellenük a NAV különféle jövedéki jogsértések miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik