Gazdaság

Brüsszelben terepjáróval előzzük be a francia bortermelőket

nyitott-balaton-borkampan(960x640).jpg (Array)
nyitott-balaton-borkampan(960x640).jpg (Array)

Érdekes kísérlet: brüsszeli hivatalnokokkal reklámoztatják a balatoni borokat. Mindezt önként teszik az ott dolgozók.

100 palack bort visznek Brüsszelbe, hogy megkóstolják a balatoni borokat a belgiumi hivatalnokok. Minden balatoni borfajtából visznek néhány üveggel. De a szállítmánnyal megvárják, hogy elkészüljön Európa első újbora, a Csabagyöngye. Ennek szüretje néhány napja kezdődött, de szeptember elején már boltokban is kapható lesz. Az akcióval azt szeretnék elérni, hogy a brüsszeli hivatalnokok is többet tudjanak a magyar borokról, később pedig jöjjenek majd el Magyarországra egy-egy bortúrára!

Egy feltétellel

A kampány érdekessége, hogy nem klasszikus kóstoltatást szerveznek a brüsszeli hivatalok rendezvénytermeiben, hanem ajándékba adnak egy-egy palackkal az ott dolgozóknak. Mindössze annyit kérnek majd cserébe, hogy az üvegeket akkor bontsák fel, amikor éppen vendég érkezik hozzájuk. Köszöntsék őket ezekkel a minőségi borokkal.
A szállítmányból még egy karton bor hiányzik. Ez pedig a Csabagyöngye, amely Európa első újbora. Ezzel a borral még a nagyhatalmakat is megelőzzük majd. A franciák híres újbora a “bozsolé” csak hetekkel később kerül majd piacra. Így az Brüsszelbe is csak később kerül – állítják a szervezők.

Nyitott Balaton kampány

Az első újboros palackok a képen látható Range Roverbe kerülnek és a többi balatoni különlegességgel együtt viszik Brüsszelbe. Az autó érdekessége, hogy Picasso képeivel “firkálták össze”, korábban egy balatonfüredi Picasso kiállítást is reklámoztak vele. Most a katalán festő szőlőfürtjeinek motívumai is felkerülnek az autóra, amellyel a már most zajló balatonfüredi borfesztivált és a Hévízi a Borünnepet is szeretnék felhívni a figyelmet. (augusztus 19 – 23.), – mondta Éskovács Péter, az esemény egyik szervezője.

Az akciót a Nyitott Balaton elnevezésű kampány keretén belül hajtják végre. Ennek célja, hogy ősszel is turistákat csaljanak majd a Balaton partjára. A szervezők elmondták azt is, hogy nem csak az uniós hivatalnokok kóstolhatják meg azokat a borokat, amelyeket Picasso Range Roverébe pakolnak, száz üveg bort elrejtenek majd a Balaton partján is. Így a szerencsés megtalálók is tesztelhetik Európa első újborát is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik