Gazdaság

Itt vannak a taxirendelet új szolgáltatási díjai

Kovács-Angel Marianna
Kovács-Angel Marianna

újságíró. 2015. 08. 06. 20:40

A személygépkocsival végzett személyszállítási szolgáltatások engedélyezési eljárásaihoz kapcsolódóan fizetendő igazgatási szolgáltatási díjak a Magyar Közlönyben jelentek meg csütörtökön.

Korábban a témában:

A személyszállító szolgáltatáshoz használt személygépkocsi műszaki alkalmassági vizsgálatáért – ez magában foglalja az annak keretében elvégzett forgalomba helyezés előtti vagy időszakos vizsgálatot – az időszakos vizsgálat alapdíjaként meghatározott igazgatási szolgáltatási díj összegének másfélszeresét kell fizetni.

Az igazgatási szolgáltatási díj mértéke a személytaxi-szolgáltatásra vagy személygépkocsis személyszállító szolgáltatásra vonatkozó engedély kiadása, cseréje, pótlása esetén 3400 forint. Az önálló diszpécserszolgálati tevékenység vállalkozás részére történő engedélyezésének díja 16 200 forint, míg az önálló diszpécserszolgálati tevékenység végzésére kiadott engedély kérelemre történő módosítása, cseréje, pótlása 1900 forintba kerül.

A rendelet augusztus 7-én lép hatályba, egyes pontjai – így az engedélyekkel és a diszpécserszolgáltatásokkal kapcsolatos díjak – azonban csak a kihirdetést követő 31. napon.

Július 7-én hirdették ki azt a kormányrendeletet, amely szerint személygépkocsival üzletszerűen, ellenérték fejében személyt csak személytaxi-szolgáltatást vagy személygépkocsis személyszállító szolgáltatást folytató vállalkozás szállíthat, utas pedig kizárólag az előírt feltételeknek megfelelő vállalkozás által nyújtott szolgáltatást vehet igénybe. A rendelet a kihirdetést követő 31. napon lép életbe.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Hajléktalanok mutatták meg féltett vagyonukat

Kommentek

Budapest, 2017. április 17.
Kulka János színművész egy jelenetben Ujj Mészáros Károly rendező X. című skandináv típusú krimije forgatásán Budapesten 2017. április 13-án. A Magyar Nemzeti Filmalap 489 millió forinttal támogatja a thrillert, amely várhatóan 2018 első felében kerül majd a mozikba.
MTI Fotó: Kallos Bea
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.