Pénzügy

A Microsoft 100 millió dollárt fektet a magyar taxisok rémálmába

uber (Array)
uber (Array)

A Microsoft milliárdokat fektet forintban a magyar taxisok rémálmába, az Uberbe. Mindeközben a magyar állam épp most akarja megfojtani a céget.

A Microsoft 100 millió dollárt (28 milliárd forintot) fektet a többségi tulajdonában álló startupba, az Uberbe – írta a Bloomberg.

Az Uber egy közösségi autómegosztó vállalkozás, amely online megszervezi, hogy magánszemélyek fuvarozzanak magánszemélyeket. Ez világszerte sérti a taxivállalatok érdekeit. 

A céget 2009-ben alapította Kalanick és Garrett Camp San Franciscóban, jelenleg több mint 57 ország 300 városában vannak jelen.

A san franciscó-i cég épp most esett túl egy újabb 1 milliárd dolláros részvényeladáson, ez alapján pedig a cég becsült értéke immáron meghaladja az 50 milliárd dollárt (13 ezer 982 milliárd forint).

Míg a Facebook a fennállása hetedik évében érte el a bűvös 50 milliárd dolláros határt, az Uber már az alapítástól számított hatodik évben tart ott.

A Microsoft pénteken jelentette be a hírt a befektetésről. Mindeközben a magyar állam épp most akarja megfojtani a céget. Erről bővebben ebben a cikkünkben olvashat >> 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik