Gazdaság

Új befektető szerezte meg a MOM, a WestEnd és az EMKE irodaházait

mom-park(960x640).jpg (Array)
mom-park(960x640).jpg (Array)

A Morgan Stanley is benne van a bizniszben, ami jópár tízezer négyzetméter hasznos alapterületet érint. Nagy fejlesztéseket ígérnek.

Egy nemzetközi befektetési konzorcium szerezte meg a MOM Park Bevásárlóközpont és a hozzá tartozó MOM Park Irodák, valamint a Westend Business Center Irodaház és az EMKE Irodaház alkotta ingatlanportfóliót, a tranzakció július 31-ével lezárult – közölte a Wing Zrt. kedden az MTI-vel.

A konzorciumban jelen van a magyar ingatlanfejlesztő és befektető WING Zrt., az amerikai Morgan Stanley ingatlanbefektetési részlege, a Morgan Stanley Real Estate Investing és az osztrák bevásárlóközpont-specialista CC Real. A MOM park 50 ezer, a Westend 30 ezer, míg az EMKE Irodaház 13 700 négyzetméter alapterületű. A közlemény szerint az új tulajdonosok szándéka, hogy a következő években jelentős korszerűsítést és hatékonyságnövelést hajtanak végre az épületekben.

A tranzakciót finanszírozó bankok a német PBB Bank és az osztrák Erste Group.  A Világgazdaság a honlapján azt írja, hogy az ingatlanportfóliót az AEW Europe által kezelt alaptól vásárolták meg. A lap úgy tudja, hogy a PBB Deutsche Pfandbriefbank és az Erste Group 126 millió eurós hitelkeretet bocsát a Morgan Stanley Real Estate Investing által vezetett konzorcium rendelkezésére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik