Gazdaság

100 ezret kellett fizetni, hogy visszavegyék a termékbemutatós termékeket

Egy idős hölgy pulzáló mágneságyakat vett 200 ezer forintos darabáron, majd még ráfizetés után is hiába futott a pénze után – írja a Blikk.

A 82 éves asszony két pulzáló mágneságyat vett, darabját 200 ezer forintért. Alig nyögte ki a hitelt, kopogtattak nála: „Először egy Roland nevű férfi jött, aki a régi szerződést miszlikekre tépte az orrom előtt, és egy újat írt. Abban az állt, hogy a telephelyükön átadom nekik a két mágneses matracot, és fizetek százezer forintot, majd néhány napon belül visszakapok ötszázezret készpénzben” – mesélte a Blikknek az idős hölgy.

A vásárló elvitte a matracokat egy budaörsi címre, kifizette a százezer forintot, s azt mondták, értesítik, de azóta már el sem tudja érni őket. A napokban visszament Budaörsre. Nagy kamionokat talált, és egy férfit, aki lázasan pakolt, s azt mondta, kirabolták, ezért csődöt jelent, hagyja őt békén. Ugyanígy járt egy másik vásárló is, aki levegőtisztítót vett.

A Blikk elérte a Wolf King Medical Kft. első emberét, aki állítása szerint azért nem tudja kifizetni az embereknek a pénzét, mert közel 60 millió értékű begyűjtött áruját ellopták, és csak több millió forint ellenében adták vissza neki. Szerinte a százezer forintot azért vette el tőlük, mert egy bonyolult értékesítési folyamatot végez, és ez a pénz bizományi díj.

Az üggyel kapcsolatban több rendőrkapitányságra is érkezett bejelentés, ezeknek a tartalmát még vizsgálják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik