Gazdaság

Reszkethetnek a klímaszerelők: Mészáros is beszáll az üzletbe

meszaros-lorinc(210x140).jpg (Array)
meszaros-lorinc(210x140).jpg (Array)

A felcsúti polgármester bevásárolta magát az egyik legjobb cégbe. Pont akkor, amikor átírják a klímaszerelő-piac játékszabályait.

Orbán Viktor miniszterelnök földije a cégbírósági adatok szerint ezúttal a hűtés- és klímatechnikában lát fantáziát. Nemrég ugyanis személyesenvásárolta be magát a piac egyik legjobb cégébe, a debreceni CLH Kft.-be – írta a hvg.hu. A felcsúti polgármester mellett megjelent a társaságban a Körösaszfalt Zrt., illetve Szíj László és Varga Károly is.

Ami azért érdekes, mert a Körösaszfalt Zrt., vezére tavaly november óta Pálffy Balázs, Mészáros Lőrinc vőjelöltje. A Körösaszfalt Zrt. pár hónapja fontos szerepet kapott: ez a cég kebelezte be a legpatinásabb magyar magasépítő céget, a Magyar Építő Zrt.-t, és ezzel a Duna Aszfaltnak már minden esélye megvan arra, hogy az új Közgéppé váljon.

A CLH szekere egyébként jól fut: az elmúlt három évben 6,5-6,8 milliárd forintos bevétel mellett 70-100 millió forint üzemi szintű nyereséget termelt, egészségesen működő társaság képét mutatja. Igaz mérleg szerinti eredménye tavaly erősen leromlott, már csak 6,8 millió forint volt – járt utána a lap.

Az időzítéssel kapcsolatban érdekes lehet, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium éppen azon dolgozik, hogy a klímaszerelők piacán átszabja a játékszabályokat. Egy uniós direktívára hivatkozva alaposan bekeményítenek a hatóságok; felállították a Nemzeti Klímavédelmi Hivatalt (NKVH). Az új rendszerben minden szereplőnek regisztrálnia kell majd magát a hivatalnál, és akkreditált képességek kell rendelkezni ahhoz, hogy valaki foglalkozhasson a hűtő- és klímaberendezésekben használatos gázokkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik