Gazdaság
tankonyvek(960x640).jpg (Array)

Egy év alatt veszteségessé vált a Kelló

Tamásné Szabó Zsuzsanna
Tamásné Szabó Zsuzsanna

újságíró. 2015. 06. 30. 08:45

A tankönyvellátást végző cég első évében negyedmilliárdos nyereséget termelt, tavaly azonban már átment mínuszba.

A kormány a tankönyvellátást 2013-tól államosította, a Könyvtárellátó Nonprofit Kft.-re bízva a tevékenységet. Az indokok közt volt többek között a hatékonyság (ami a szeptemberi tankönyvmizériák alapján nemigen jött be), meg az is, hogy ugyan nagyobb árréssel dolgozik a cég, de nyereségét visszaadja az iskoláknak.

Amíg van nyeresége.

A 444.hu figyelt fel rá, hogy míg 2013-ban még 259 millió forint nyeresége volt a cégnek, addig tavalyra átmentek 140 milliós mínuszba.

A cégnél az értékesítés 800 millió forinttal csökkenő bevételével indokolták a veszteséget, de hogy annak mi az oka, azt nem részletezték.
A lap szerint a cég pénzügyi helyzetét befolyásolhatta, hogy a bérköltség évi 356 millióról 600 millió forintra emelkedett. Időközben ugyanis a szervezet létszáma 96-ról 149 főre nőtt, a megyeszékhelyeken létrehozott új  KELLO-Infopontok miatt.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Vote YES near Vote NO posters seen in Dublin's city center advocating repeal and calling for retention of the Eighth Amendment of the Irish Constitution - a referendum fixed for May 25th.
On Thursday, May 10, 2018, in Dublin, Ireland. (Photo by Artur Widak/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.