Gazdaság

20 milliárdos tenderen tarolt egy aprócska vállalkozás

midibusz (Array)
midibusz (Array)

Az Orangeways köreiből hirtelen kipattant cég szállíthatja a Budai Várba az utasokat - értesült a hvg.hu.

Húszmilliárd forintos megbízást söpört be az Orangeways Hungária Kft., amely elnyerte a budapesti midibusztendert – számol be a hvg.hu. A BKK-val kötött szerződés értelmében ez a cég szállíthatja az utasokat a Budai Várba, illetve néhány budai vonalon – összesen 60 midibuszt állítanak forgalomba.

A portál információi szerint a cég elődje az Ormódi-Fitos Kft., amely 2014 végén mindössze ötmilliós árbevételnek örülhetett. A cég tulajdonosaihoz 2014 végén csatlakozott Kovács Miklósné, az Orangeways –Magyarország Közlekedési Megoldások Zrt. akkori vezérigazgatója, belépésének napján megváltoztatták a cég nevét és tevékenységi körébe felvették a szárazföldi személyszállítást.

A cikk emlékeztet: a midibusztenderen az Orangeways Magyarország a felszámolási problémái miatt éveken keresztül nem vehetett részt, a 2010-es győzelmét kirívóan alacsony ajánlati árra hivatkozva megsemmisítette a BKV, idén pedig a referencia nélküli cég mögé a kezességet a Gemenc Volán adta – amely állami cég.

A Közbeszerzési Értesítő ma megjelent adatai alapján viszont a szerződés becsült értékét 18 milliárd forintban határozta meg a kiíró, végül pedig 19,684 milliárd forintban sikerült megegyezniük a feleknek. Most nem volt túl alacsony az ár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik