Gazdaság

Matolcsy felháborodott levelet írt az Economistnak

Matolcsy (Array)
Matolcsy (Array)

A Magyar Nemzeti Bank elnöke kifogásolja, hogy a kedvezővé vált magyar makrogazdasági mutatókat a korábbiakkal ellentétben a lap már nem teszi közzé.

A Napi Gazdaság értesülése szerint a levélben Matolcsy György kifogásolja, hogy a The Economist a korábbi gyakorlattal szemben április 25-e óta nem közli a Magyarországra vonatkozó makrogazdasági indikátorokat, miközben például a több szempontból hazánkhoz hasonlítható cseh gazdaságét igen. Az MBN elnöke szerint az adatok elhagyása hátrányosan érinti a magyar gazdaság megítélését.

“Ráadásul annak időzítése azt a látszatot kelti, mintha a The Economist a magyar gazdaságpolitikának a múltban kétségtelenül meglévő problémáit igazoló adatokat még igen, de az elmúlt évek sikereit igazoló adatait már nem kívánná az olvasók számára is elérhetővé tenni.”

Ezt írta Matolcsy György, aki szerint ezzel szűkül annak a lehetősége, hogy a Magyarországon jelenlévő vagy épp a jövőbeni befektetésekben gondolkodó üzleti szereplők nyomon követhessék a magyar gazdaság folyamatainak alakulását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik