Gazdaság

Özönlenek a magyarok Ausztriába

kivandorlas(210x140).jpg (Array)
kivandorlas(210x140).jpg (Array)

Miért másért? Megélhetési bevándorlók. Az ottani szélsőjobb már tatárjárást emleget, meg a határellenőrzés visszaállítását sürgetnék.

Történelmi csúcsot döntött a külföldi munkavállalók száma Ausztriában, és hónapról hónapra több a szomszéd országban dolgozó magyar is – írta a vs.hu. Van, ahol már forgalomkorlátozást is bevezettek az ingázók miatt, és a reggeli, meg a délutáni csúcsforgalomban autóval megtiltották a határátlépést. Biciklivel vagy gyalog azonban továbbra sem tilos átmenni a munkába.

Sőt, a május végi tartományi választásokon kampánytéma is lett az idegenellenesség. A szélsőjobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) egyenesen tatárjárást emlegetett a magyar vendégmunkásokkal kapcsolatban, és sürgette a 2007-ben eltörölt határellenőrzés visszaállítását, kamerarendszerrel és elektronikus riasztórendszerrel együtt.

Szerencsére az ott dolgozó magyarok ebből keveset érzékelnek. Mint a lap írja, sokan úgy is elégedettek, hogy diplomás karrierjüket hátra hagyva felszolgálóként keresik meg korábbi fizetésük többszörösét.

A lap néhány igaz történetet is megoszt az olvasókkal, ki miért ment ki vagy esetleg jött haza. Ha kíváncsi, kattintson!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik