Gazdaság

Balatoni káosz: most akkor volt, vagy sem?

balaton (Array)
balaton (Array)

Nem volt kereskedelmi káosz a Balatonnál az első nyári hétvégén a vasárnapi zárva tartás miatt a boltosok és az érdekvédők szerint - áll a Világgazdaság keddi számában.

Azt viszont nem tudják, mi lesz, ha elkezdődik a szünidő, hiszen a kis alapterületű boltok mérete nem a rohamokhoz van igazítva – írja a lap.

Szombaton, napközben az siófoki Ezüstparton átlagos volt a forgalom, de estére azért összegyűlt a tömeg a boltokban, ami konfliktusokhoz is vezetett, ennek ellenére nem panaszkodtak a kereskedők. Úgy vélik, ebből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, de azért aggódnak, mi lesz, ha beköszönt az igazi nyár.

A szakértők szerint a probléma nem is a vásárlók, hanem a vásárolható termékek mennyiségével lesz, a kisboltokat ugyanis nem biztos, hogy elegendő áruval fel lehet tölteni.

Valójában az idei nyár tapasztalatai szolgálhatnak alapul a következő szezonra – mondják az elemzők. Az érdekvédők továbbra is abban bíznak, hogy a szabályozás változni fog.

Hétfőn még arról szóltak a hírek, hogy az idei szezon első vasárnapján sok volt a dühös turista a magyar tenger partján a zárva tartó üzletek miatt. A Népszava szerint a boltok előtt ezrek fordultak sarkon és illették a legkülönfélébb jelzőkkel a kormánypártokat. A lap cikkét egyébként a Világgazdaság online kiadása is szemlézte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik