Gazdaság
dohanyzas(430x286).jpg (Array)

A dohányadó miatt is eljárást indíthat az EU

Tamásné Szabó Zsuzsanna
Tamásné Szabó Zsuzsanna

újságíró. 2015. 05. 28. 10:49

Az unió nem akarja másképp kezelni Magyarországot, mint a többi tagállamot, és nem automatikusan zúdítja ránk a vizsgálatokat. De ha panaszt kap, intézkedik.

Korábban a témában:

Az Európai Bizottság belső piacért felelős tagja, Elżbieta Bieńkowska Budapesten tárgyalt, ami jó apropó volt arra, hogy a vg.hu interjút készítsen a lengyel politikussal.

Rákérdeztek arra is, hogy létezik-e valamiféle lista, amely megmutatná, hogy az egyes tagállamok mekkora terhet raknak az egyes ágazatokra. Bieńkowska azt mondta, még nincs, de céljuk hogy legyen ilyen kimutatás.

Meglepetések az adócsomagban

Nálunk főleg ez a gond

Magyarországot kiemelve azt is hozzátette, hogy nálunk főként a szolgáltatásoknál látnak pluszterheket. És arra is kitért, hogy számos kötelezettségszegési eljárást indítottak már, amelyeket újabbak követhetnek. Például a dohánygyártókat terhelő különadó miatti panaszokat is vizsgálják már.

Leszögezte (amit a kormánytagoknak is elmondott), hogy nem akarják másképp kezelni Magyarországot, mint a többi tagállamot, és azt sem szeretnénk, ha úgy tűnne, automatikusan indítják az újabb és újabb eljárásokat. Ám tény, a külföldi cégek hátrányosabb megítélésével kapcsolatos panaszok folyamatossá váltak, ami általánosságban rontja az ország megítélését Európában – jegyezte meg.

Ha kíváncsi, mit mondott például a belső piaci integrációról, az Uber megrendszabályozásáról, és a roaming díjak megszüntetéséről, kattintson!

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.