tv2 logo (Array)
Gazdaság

Szenzációs évet zárt a TV2

A csoport utoljára 6 évvel ezelőtt volt pluszban. Úgy tűnik, a negatív trend megtört: a tavalyi eredmény alapján növekedési pályára álltak.

A tavalyi évet 958 millió forintos kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredménnyel (EBITDA) zárta a TV2-csoport, amely hétfői közleményük szerint 2008 óta először zárt évet pozitív tartományban és állt növekedési pályára.

Főleg a reklámbevételeknek köszönhető

A tájékoztatás szerint a négy csatornát (Tv2, Super TV2, FEM3, PRO4) működtető társaság árbevétele 1,4 milliárd forinttal, 17,6 milliárdra nőtt, a 8,5 százalékos árbevétel-növekedés főként a reklámbevételek 13 százalékos bővülésének köszönhető.

A korábbi menedzsment két tagja, Yvonne Dederick és Simon Zsolt 2014 februárjában vásárolta meg a médiacsoportot és vette át a teljes jogkörű irányítást. Az általuk bevezetett új stratégia eredményeként 3,511 milliárdos cash-flow pluszt halmozott fel a társaság, szemben az előző évi mínusz 8,408 milliárdos tétellel – közölték.

A tájékoztatás szerint a 2013-asnál 1,4 milliárddal többet, 5,3 milliárdot költöttek helyi gyártású műsorokra. Ezzel párhuzamosan személyi kiadásokra 180 millió forinttal fordítottak többet.

A TV2-csoport növekedési pályára állt, és ez további távlatokat nyit a portfólióbővítéssel, az új üzletágak kiépítésével kapcsolatos terveink megvalósításában – idézi a közlemény Yvonne Dederick ügyvezető igazgatót.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!