Gazdaság

Abonynak betehet a 279 milliós Questor-bukta

Quaestor(960x640).jpg (quaestor, )
Quaestor(960x640).jpg (quaestor, )

A kulturális és sportszervezeteknek kiírt pályázatokat vizsgálhatják felül, de a közalkalmazottak pénze állítólag nincs veszélyben – írja a Szoljon.hu.

Romhányiné dr. Balogh Edit polgármester bejelentette, hogy tavaly decemberben az önkormányzat 279 millió forintját fektette értékpapírba a Quaestornál, amely az MNB március 10-ei zárolása során ragadt bent.

Egy Szoljon.hu-hoz eljuttatott beszámoló szerint a polgármester egy előterjesztésében úgy fogalmazott, hogy „az önkormányzat likviditása rövidtávon biztosított”, amit sokak úgy értelmeztek, elképzelhető, hogy csak néhány hónapra elegendő a város pénze.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a Quaestor Zrt. tevékenységének felfüggesztése miatt az önkormányzat bevételeinek 13,6 százaléka vált bizonytalanná. Az önkormányzat ugyanakkor kiemelt figyelmet fordít az alapfeladatok zavartalan ellátására. Hogy ez lehetséges legyen, a képviselő-testület egyes kiadási előirányzatokat azonnali hatállyal zárolt szeptember 30-ig vagy addig, amíg Abony vissza nem kapja a pénzét.

A lap úgy tudja, várhatóan felülvizsgálják a kulturális és sportszervezetek számára kiírt pályázati alapot is. A tervezett zárolások és a kötelezettségvállalások felfüggesztése állítólag (és egyelőre) csak 184 millió forint megtakarítást jelenthet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik