Gazdaság

Felszívódott, Kanadában bujkálhat a sztárkönyvek kiadója

A Blikk információi szerint elhagyta az országot és Kanadába menekült Kepets András, a csődeljárás alatt álló Ulpius-ház Könyvkiadó Kft. alapítója.

Az Ulpiusról március közepén derült ki: csődvédelem alá vették a céget. Az Ulpius-boltokban rendkívüli leltárt rendeltek el, a cég könyveit elhelyező raktárakat pedig lezárták. A cég 86 embert foglalkoztatott.

Kepest András lényegében hetek óta elérhetetlen volt kollégái és az új ügyvezetés számára, pedig elég sok mindent kellene tisztáznia – írja a Blikk. A könyvkiadó óriási tartozásokat halmozott fel szerzőivel, beszállítóival szemben, a Céginfo.hu legutóbbi adatai szerint a vállalkozás adósságállománya 1 milliárd forintra rúg. Ebből mintegy 620 millió a szerzői, szállítói és bérleti díjakból felhalmozott tartozás, a maradék több mint 300 milliós hiányt pedig rövid lejáratú hitelek teszik ki.

Az egyik nagy vesztes Frei Tamás, akinek 100 millió forintja bánhatja a cég bedőlését, de rosszul járt Árpa Attila, Majka és ByeAlex is.

A lap szerint Kepets hetek óta elérhetetlen telefonon, a cég összeomlása előtti hetekben betegségre hivatkozva mondta le találkozóit, közvetlen munkatársait is kerülte, a csődvédelmi eljárás bejelentése előtt a Facebookról is törölte magát. Még azt a tulajdonában lévő, 13. kerületi, újlipótvárosi ingatlant is eladta, ahol korábban az édesanyjával élt és ahová az általa alapított Ulpius székhelye volt bejegyezve.

A Kepets életére rálátók szerint a korábbi sikerember lépésről lépésre, aprólékosan, a legnagyobb titokban készítette elő felszívódását: korábban említette, hogy ha gond támad, Kanadában élő rokonai segítségével kezd új életet a tengerentúlon. Egy, a könyvszakmában járatos hölgy a lapnak elmondta: Kepetsnek nincsen családja itthon, jó eséllyel tehát Kanadában tartózkodik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik