Gazdaság

A Quaestor-vagyon újabb részét foglalták le

quaestor károsultak (quaestor)
quaestor károsultak (quaestor)

A Quaestor Financial Hrurira most először érezte meg a Quaestor-botrányt. Most a győri stadionnal kapcsolatos vagyont foglalta le az NNI. A cég viszont még mindig nincs csődben. 

Március 31-én hivatalosan is megjelent a Cégközlönyben, hogy az NNI Vagyon-Visszaszerzési hivatala biztosítási intézkedést hozott,vagyis lefoglalta a Quaestor Financial Hrurira vagyonát, legalábbis a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt-ben lévő vagyonrészét. 

Az intézkedést március 26-án rendelték el, aznap, amikor Tarsoly Csaba Quaestor-vezért előállították. 27-én lépett érvénybe. 

A vagyonzár a nemrég lefoglalt a Győri ETO stadionhoz és az ETO Parkhoz kötődik, ahol szintén tulajdonos a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. Ennek a cégnek a vagyonát szintén tegnap zárolták. De a Quaestor Financial Hrurirának van tulajdonrésze a Pénzügyi Tanácsadóban, ezért ezt is lefoglalták. A többi vagyonelemről még mindig nem jelent meg semmilyen intézkedés. 

Az szintén nem jelent meg a Cégközlönyben, hogy a Quaestor Financial Hrurira öncsődöt jelentett volna. Pedig ezzel a hírrel tört ki az egész Quaestor-botrány. A szabályok szerint amint egy cég öncsődöt kér, azt azonnal közzéteszik a Cégközlönyben, így már rég tudnunk kellene róla. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik