Gazdaság

Vasárnapi zárva tartás: még sok a kétség

Zárva (Zárva)
Zárva (Zárva)

Van, ahol azt tervezték, hogy zárva lesznek, aztán mégis kinyitottak. Máshol eleve ezt tervezték, de nem érte meg nekik. És volt, ahol sokan voltak.

Mindeközben

Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára korábban azt mondta lapunknak, néhány hónap el fog telni, mire a vasárnapi zárva tartásra válaszul kialakul az új rutin, vásárlóknál és kereskedőknél is. De már az első vasárnap is sokat elárult. 

A Népszabadságnak például azt mondta egy plázában a fagylaltos (aki nyitva tarthat), hogy nemigen érte meg ott lennie, mert csak lézengtek a vevők. Más plázákra is jellemző volt az „elnéptelenedés”, viszont könnyű volt parkolóhelyet találni. Voltak olyan kisboltban ahol eredetileg nem akartak beállni a tulajok a pult mögé, aztán mégis megtették, hogy teszteljék a dolgot. Szombaton viszont több helyről is azt jelentették, hogy mintha karácsony lett volna, olyan roham volt.

A vg.hu beszámolója szerint a békéscsabai plázában is csak lézengtek az emberek, minden ötödik üzlet volt csak nyitva, és akik várták a vevőket, azok sem mindnyájan látták értelmét. De abban egyetértettek, hogy ki kell forrnia még a dolognak.

A Pénzcentrum.hu azonban talált olyan plázát is vasárnap, ahol meglepően sokan voltak. 

 

A Hír24 vasárnap is nyitva tartó fotórovata végigjárta Budapest plázáit és parkolóit és szembesült az emberiség legnagyobb félelmével: a teljes nihillel. Nézze meg az ő szemükkel az új vasárnapot!

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik