Gazdaság

Visszavághatják a közmunkát

közmunka (közmunka)
közmunka (közmunka)

Elvileg augusztus végéig tervezhetnek csak az önkormányzatok közmunkát, ráadásul a fővárosban csak feleannyit, mint eddig. Ráadásul vidéken és Budapesten is kevesebb embernek. Vagy mégsem?

Megfelezhetik

Mint szombaton hírt adtunk róla, a Demokratikus Koalíció egy levélre hivatkozva közhírré tette, hogy a kormány mérsékelné a közmunkások számát. A fővárosban konkrétan csak feleannyian lehetnének, mint eddig, ráadásul az önkormányzati önrész is növekedne, valamint csökkenne az állami anyagköltség-támogatás is. Erről értesítette a pénteki, DK kezébe került levél a fővárosi munkaügyi kirendeltségeket.

A Népszabadság annak próbált utánajárni, hogy valóban ez-e a terv, hiszen ez nehéz helyzetbe hozhatja a településeket is, meg azokat az embereket is, akik számítanak a közmunkára. És azt is próbálták kideríteni, hogy vidéken is várható-e hasonló fordulat. A lapnak egyelőre nem hivatalosan annyit sikerült megtudnia, hogy elvileg nem lesz kevesebb közmunkás. A belügy pedig mára ígért nekik választ.

Vidéki polgármestereket is megkérdeztek, akiktől azt tudták meg, hogy ők is csak augusztus végéig tervezhetik a közmunkát. Ráadásul bizonyos programokra már nem kaptak támogatást, így egyelőre most is kevesebb embert tudnak foglalkoztatni, mint korábban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik