Gazdaság

Jön az országos taxirendelet – nem várt újdonságokkal

taxi (taxi)
taxi (taxi)

Úgy néz ki, a Budapesten kívüli területeken nem lesz egységes szín, tarifa és hétéves felső korhatár, de másban lehetnek taxiszsebbe vágó változások.

Egységes országos taxitarifáról nem esik szó a személyfuvarozásról szóló legfrissebb rendelettervezetben – tudta meg a Népszabadság.

Taxirendelet

A lap szerint ésszerűtlen lenne az egységes országos taxitarifa is (amiről egyébként nem esik szó a személyfuvarozásról szóló legfrissebb rendelettervezetben információik szerint), hiszen az egyes régiókban jelentősen eltér a vásárlóerő.

Úgy tudják, hogy az autók életkoránál pedig nem 7, hanem 10 évnél húznák meg a határt, úgy, mint a fővárosban. És országosan nem kell majd besárgulni sem. Viszont előírnák a taxik motorjainak minimális környezetvédelmi besorolását, és azt, hogy legfeljebb hány főt szállíthatnak (utóbbi a kisbuszos taxisokat nyírhatja ki). Türelmi idő azonban lesz, elvileg 2017 végéig.

Ha kíváncsi a részletekre, például arra, hogyan reguláznák meg rendeletileg a közösségi taxis cégeket (pl. Über), akkor kattintson!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik