Gazdaság

A CBA beperli a Figyelőt

cba (cba)
cba (cba)

Az üzletlánc szerint nem igazak azok az állítások, amiket a gazdasági hetilap írt a cég bérezéséről.

A CBA szerint valótlan adatok jelentek meg a sajtóban a társaság munkavállalóinak béréről, ezért a kereskedelmi lánc, jó hírnevének megsértése miatt bírósági eljárást kezdeményez – közölte a CBA Kereskedelmi Kft. csütörtökön az MTI-vel.

A Figyelő cikke szerint a CBA 134 ezer forint bruttó fizetést adott alkalmazottainak 2013-ban, amellyel a cég juttatta a legkevesebb bért munkavállalóinak nyolc élelmiszer-kereskedelmi üzletlánc közül.

A CBA megalapozatlannak tartja a cikk megállapításait, mivel az annak alapját képező vizsgálat módszertanilag a legalapvetőbb szakmai elvárásoknak sem felel meg, így a megállapításai teljes mértékben megalapozatlanok, ellenőrizhetetlenek, és ebből adódóan téves következtetések levonására alkalmasak a cég szerint.

A vizsgálat nem terjed ki teljes körűen a CBA hálózatához tartozó valamennyi vállalkozás elemzésére, illetve arra sincs tekintettel, hogy az egyes élelmiszer-kereskedelmi láncoknál milyen a megoszlása például a fizikai és szellemi dolgozóknak, illetve hány részmunkaidős és nyugdíjas korú munkavállalót foglalkoztatnak.

A vizsgálat továbbá több nagy piaci szereplőt is kihagyott az elemzésből, így ebben a vonatkozásban sem tekinthető teljes körűnek – közölte a CBA.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik