Gazdaság

Tesco-vezér: nem Londonból érkezett a nyomás

Nigel Jones Tesco (Nigel Jones Tesco)
Nigel Jones Tesco (Nigel Jones Tesco)

Nigel Jones magyarországi vezérigazgató szerint a Tesco magyar leányvállalata önálló vállalkozás, és cáfolta azokat az információkat, amelyek szerint a boltbezárásokra londoni nyomásra került volna sor – derül ki a Blikk interjújából.

„Mi megtettük a bejelentést, és figyeltük a kollégák, vásárlók, a kormány és az elemzők reakcióját, de úgy döntöttünk, nem foglalkozunk a különböző utalgatásokkal. A magyarországi Tesco önálló vállalkozás. Nem Londonból ért minket a nyomás, ami miatt meg kellett hoznunk a döntést” – mondta a Blikknek Nigel Jones vezérigazgató.

A vezérigazgató ezzel a kijelentésével lehetséges, hogy a Magyar Nemzet keddi cikkére utalhatott, amelyben arról írtak, hogy a Tesco-boltok bezárását kevésbé a kormány döntései, sokkal inkább a Nagy-Britanniában elkövetett könyvelési csalás következtében kialakult profitveszteség kordában tartása indokolja.

Nigel Jones szerint mind a kollégáik, mind a vásárlók fantasztikusan fogadták a döntést. A vevők ugyanis nemcsak az akciók miatt mentek be az üzletekbe, hanem azért is, hogy együttérzésüket fejezzék ki a dolgozóknak. A bezáró boltok munkatársai körében pedig gyakorlatilag nem volt hiányzás, még betegen is bementek dolgozni – derül ki a Blikk interjújából.

Mint azt korábban megírtuk a Tesco Február 4-én, azaz ma a következő áruházakat zárja be:

Abony (Szolnoki út 118.), Hajdúböszörmény (Külső-Újvárosi u. 6.), Püspökladány (Bocskai út 72.), Tolna (Szedresi u. 37.), Nagykáta (Jászberényi út 1/D.), Budapest, (Mátyás tér 14.), Törökszentmiklós (Szőlőhátulja dűlő 3.), Nyergesújfalu (Ipari Park 019/8hrsz.), Tatabánya (Köztársaság u. 1/f.), Sopron (Teleki P. u. 21.) és Győrben 3 áruházát (Ifjúság krt. 80.; Liget u. 85 és Szent István út 25.)

Abonyban, Hajdúböszörményben, Püspökladányban, Tolnán, Nagykátán, Törökszentmiklóson, Nyergesújfalun egyetlen áruházuk volt csak, amelyre februárban lakat kerül. Tatabányán a bezárton kívül van még egy másik áruházuk, Sopronban és Győrben pedig több üzletük marad még, és persze a fővárosban is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik