Gazdaság

Végrehajtók ellen indultak fegyelmi eljárások

A jelenleg végrehajtók ellen folyamatban lévő kilenc fegyelmi eljárás hamarosan további 25-30 kezdeményezéssel egészül ki, az iratokat most terjesztik be a fegyelmi bírósághoz.

Az egymilliárd forint éves költségvetésből gazdálkodó szakmai önkormányzat pénzügyi, jogi és informatikai átvilágítása jelenleg is zajlik. Szekér Judit, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamarához kijelölt biztos a Napi Gazdaságnak úgy nyilatkozott, nemcsak a köztestületben, hanem a végrehajtói szervezetben is átalakításokra lesz szükség, ennek koncepciójáról áprilisra készíti el az előterjesztést.

A hivatásrend a 194 önálló végrehajtó mellett hatszáz végrehajtó-helyettest és végrehajtójelöltet, valamint további 1000-1500 adminisztrációs munkatársat, összességében csaknem kétezer embert foglalkoztat.

A kormányzat megpróbálja megteremteni a kényes egyensúlyt a bizalom visszaszerzéséért: különféle módokon elősegíti, hogy az adós fizessen, de ne sérüljön emberi méltósága. Ezt szolgálja a többi között az is, hogy még az idén törvénymódosítást készítenek elő a végrehajtási eljárásról, a végrehajtók státusáról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik