Gazdaság

Varga szerint jót tehet az exportunknak az EKB-döntés

Varga Mihály (Varga Mihály)
Varga Mihály (Varga Mihály)

A nemzetgazdasági miniszter arra számít, hogy Magyarország is profitálhat a csütörtökön bejelentett európai eszközvásárlási programból.

Varga csütörtökön

Mint ismert, az Európai Központi Bank (EKB) csütörtökön havi 60 milliárd eurós kötvényvásárlási programot jelentett be, amely 20 százalékkal felülmúlta az előzetes piaci várakozásokat.

A bejelentett eszközvásárlási program Varga Mihály szerint hozzájárul ahhoz, hogy Európa, főleg az eurózóna gazdasága növekedési fázisba kerüljön. S úgy látja, az európai piacok bővülése a magyar gazdaság, exportteljesítmény szempontjából is előnyökkel járhat.

Mindezt a Díj a sikeres vállalkozásokért elismerések átadásán mondta. Varga Mihály emlékeztetett arra, hogy az elismeréseket 2013 augusztusa óta adják át havonta, és a mostani átadás is azt mutatja, hogy a magyar gazdaságban megvannak azok a szereplők, akik teljesítményük alapján méltók az elismerésre.

Decemberben a hónap beruházója a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. lett, a hónap kis- és középvállalkozása elismerést a Meditop Gyógyszeripari Kft. nyerte, a hónap startup vállalkozása díjat pedig az oktatási játékokat készítő Codie kapta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik