Gazdaság

Tesco: megmondtuk, 13 boltot zárunk be

Tesco(210x140).jpg (Tesco)
Tesco(210x140).jpg (Tesco)

Így reagáltak a felreppent a hírre, hogy esetleg további 31 áruházukra is lakat kerülhet, mert hogy gond van a jövedelmezőségükkel.

Gigaelbocsátás

A Magyar Nemzet azt írta pénteken az angliai központ dokumentációira hivatkozva, nem kizárt, hogy újabb boltbezárások lehetnek a Tescónál. Méghozzá azért, mert további 31 üzlet jövedelmezőségével is gond van, és ezeket a megszűnés veszélye fenyegeti. 

Megkértük a Tescót, erősítse meg vagy cáfolja ezt a hírt. Vagyis arra vártunk tőlük választ, igaz-e a hír, hogy további 31 boltjuk jövedelmezőségével gond van? Tényleg folytatódhatnak az üzletbezárások és elbocsátások? Tényleg mind a 31 üzletet bezárhatják-e? Azt is megemlítettük, hogy a cég magyarországi vezérigazgatója, Nigel Jones legutóbb azt nyilatkozta, nem lesznek újabb bezárások… Szerettük volna tudni, akkor most mi is a helyzet valójában?

A válaszban azonban egyáltalán nem tértek ki a Magyar Nemzet által írtakra.

Spar, CBA, Tesco

Amit eddig mondtak, az érvényes

Azt írták ugyanis, hogy továbbra is a hétfőn kiadott a boltbezárásra vonatkozó közleményünkben leírtak érvényesek. Hétfői bejelentésünk kizárólag 13 bolt bezárására vonatkozik.

Hozzátették még, a Tesco mindent elkövet annak érdekében, hogy minél több, a bezárás által érintett kollégának a vállalaton belül munkalehetőséget találjon. Az egyeztetések a szakszervezetekkel 2015. január 20-án kezdődnek. A részletekről pedig kizárólag az egyeztetések után tudnak majd beszámolni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik