Gazdaság

Ők bukják a legnagyobbat a vasárnapi kiszállításon

jégkrém (jégkrém, )
jégkrém (jégkrém, )

A Family Frost 19 depóval és több mint 300 mozgóbolttal van jelen a magyar piacon, a forgalmuk mintegy 25 százaléka vasárnaponként generálódik.

Bár a vasárnapi házhoz szállítás lehetősége kapcsán eddig többnyire csak a Tesco hangját lehetett hallani – a G-Roby legutóbb úgy nyilatkozott a Hír24-nek, hogy az elmúlt 14 évben sem szállítottak házhoz vasárnap -, mégis a legnagyobb érvágást valószínűleg az olyan, kifejezetten erre a piacra szakosodott vállalkozásoknak okozza majd az intézkedés, mint a Family Frost Kft. – írta a Pénzcentrum.

A cég mozgóboltjaiban nemcsak jégkrémet, hanem fagyasztott élelmiszereket is árulnak. A sárga autók – és jellegzetes szignáljuk- sok olyan magyar településre eljutnak, ahol más lehetőség egyáltalán nincs a vásárlásra. A cég 19 depóval és több mint 300 mozgóbolttal van jelen a magyar piacon; a forgalom mintegy 25 százaléka vasárnaponként generálódik.

A cég ügyvezetője szerint a vasárnapi tilalom a Family Frost jövedelmezőségét és így természetesen munkavállalóikat is igen negatívan érintené. Bár Félix Miklós prognózisa szerint ez esetben sem lenne elbocsájtásokra, illetve a szolgáltatási terület drasztikus csökkentésére szükség, azonban a munkaerő-átcsoportosítást, valamint bércsökkentést már nehezen kerülhetnék el. 

 

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik