Gazdaság

A kormány legújabb barátja az Oracle

oracle (oracle, )
oracle (oracle, )

Az amerikai informatikai céggel kötött legújabban stratégiai együttműködést a kormány. Hamarosan három új amerikai cég jöhet Magyarországra, akik milliárdos beruházásokra készülnek.

Stratégiai megállapodást írtak alá a magyar kormány és az amerikai Oracle vállalat képviselői csütörtökön Budapesten. Ez a megállapodás az 53. a sorban. A kaliforniai székhelyű informatikai óriáscég magyarországi leányvállalata pedig a tízedik Magyarországon befektető amerikai vállalat, amellyel a magyar kormány stratégiai partnerséget kötött.

A magyar amerikai gazdasági kapcsolatokkal semmi gond

Sokan szeretnék kivetíteni a magyar-amerikai politikai kapcsolatokban jelentkező nehézségeket a gazdasági együttműködésre, de szó sincs erről, a magyar-amerikai gazdasági kapcsolatok kiválóan fejlődnek, ezt bizonyítja a mai megállapodás is – mondta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára a stratégiai partnerségről szóló megállapodás ünnepélyes aláírásán.

Három nagy amerikai cég jöhet nemsokára Magyarországra

Szintén erre utalt a Híradó műsorában a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára, amikor arról beszélt, hogy a közeli hetekben három olyan amerikai beruházást jelentenek be, amely forintmilliárdos működő tőkét hoz az országba. Magyar Levente azt nem árulta el, melyik cégekről van szó. Azt mondta, az első bejelentést napokon belül megteszik, de a most is folyó egyeztetésekre miatt konkrétumokat nem közölhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik