Gazdaság

A Tesco után a Sparnál is boltbezárás jöhet

Spar áruház (Spar áruház)
Spar áruház (Spar áruház)

Az osztrák üzletlánc hamarosan 9-12 üzletére tehet lakatot – értesült a hvg.hu. A cég cáfolja, hogy kampányszerű bezárás jönne.

Az üzletlánc sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta a hvg.hu információit, de jelezték, költséghatékonysági alapon valószínűleg zárnak be egységeket. A hírportál szerint az élelmiszerlánc a leépítést nem kívánja nagydobra verni, felújításra, átépítésre hivatkozva zárják majd be a boltokat, amelyeket aztán nem nyitnak majd ki.

A hétköznapi ügymenettel azonban nehezen lehet majd magyarázni ilyen szintű bezárási hullámot, mert eddig ennyit négy év alatt csuktak be. Most pedig ehhez pár hét vagy hónap is elég lehet.

A céghez közeli különböző forrásokból 9, illetve 12 bolt bezárásáról szólnak. A társaságon belül többen már tudnak a bezárásra ítélt üzletekről, de az érintett boltokban dolgozókkal még nem közölték, mi vár rájuk.

Az értesülést a Spar kommunikációs vezetője sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta. Maczelka Márk szerint nem lesz a Sparnál kampányszerű üzletbezárás, de csoportos leépítés sem. A vasárnapi zárva tartás hatásai a március elsejétől való bevezetést követően csak további pár hónap működési tapasztalatai alapján derülhetnek ki, állította.

A szakember azt azonban nem állította, hogy nem képzelhetők el bezárások 2015-ben, ezek lehetséges oka elmondása szerint viszont az, hogy 2014-ben nem volt gazdaságos a működésük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik