Gazdaság

Vajon ki venné át a bezáró Tescókat?

cba tesco (cba tesco)
cba tesco (cba tesco)

Soha ki nem találnák, melyik három betű a válasz.

Hétfőn jelentette be a Tesco, hogy nem működteti tovább tizenhárom boltját. A lehetőségre máris lecsapott a CBA és jelezte, hogy szívesen átvenné a bezáró üzleteket – derül ki az RTL Klub híradójából.

A boltbezárásokra a kereskedelmet hátrányosan érintő kormányzati intézkedések miatt kerül sor. A nemzetgazdasági miniszter persze cáfolja az érveket és egyedi vállalati problémáról beszél, amire az áruházláncnak kell megoldást találnia.

A Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint viszont lényegében ez volt a kormány célja, hogy ellehetetlenítse a nagyobb, külföldi tulajdonú áruházláncokat. Az élelmiszer-felügyeleti díj megemelésével például kifejezetten a hét nagy nemzetközi láncra utaztak, tizenötszörösére duzzasztva ezzel kapcsolatos terheiket.

A CBA, melyet régóta a szabályozás kedvezményezettjeként emlegetnek, élne a lehetőséggel – mint azt Baldauf László vezérigazgató néhány napja nyilatkozta, készen kell állniuk arra, hogy egy kivonuló bolthálózat egységeit megvásárolhassák, ha az értéket jelent számukra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik