Gazdaság

Kiárusíthatja cégeit a Tesco

Tesco(210x140).jpg (Tesco)
Tesco(210x140).jpg (Tesco)

A Tesco új vezérétől azt várják, hogy váljon meg a cég több érdekeltségétől – írja a Reuters, de közép-európai, iletve kelet-európai leányokról ezúttal nincs szó.

A Tesco Unilevertől érkező új vezérigazgatójától Dave Lewis várhatóan a költségek lefaragásával és üzletágak értékesítésére fókuszál majd, hogy rendbe hozza a hipermarketlánc szénáját – derül ki a Reuters cikkéből.

A könyvelési botrányba keveredett óriáscég négy profitfigyelmeztetést adott ki, amely a észvényei árának komoly visszaesését hozta.

Az üzleti portál szerint eladhatja a brit óriásvállalathoz tartozó adatelemző cégét, a Dunnhumbyt, amely 2-3 milliárd fontot érhet, megválhat thaiföldi leányától, amely 5 milliárdot hozhat a konyhára, vagy akár a dél-koreai ágazatot is piacra dobhatja, amely 4 milliárdot jövedelmezhet.

Korábban a Morgan Stanley írt egy olyan elemzést, amely szerint, ha a Tesco 2015-ben az eladás mellett dönt, akkor az a legvalószínűbb, hogy Thaiföld és Dél-Korea mellett Kelet-Európából vonulnak majd ki. Így Magyarországról is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik