Gazdaság

Cáfol a CBA: nincs közük az áfacsaló húsos céghez

A CBA Kereskedelmi Kft. visszautasítja azokat a gyanúsítgatásokat, amelyek szerint bármi köze lenne az úgynevezett "hús- áfacsaláshoz", és jogi úton is elégtételt fog venni azoktól, akik ezt terjesztik.

A CBA arra a hírre reagált, miszerint a CBA egyik fő húsbeszállítója, a Pagony Meat Kft. is gyanúsított vállalkozása a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által a közelmúltban feltárt “hús-áfacsalási ügynek”.

A cég törvényesen működő, a jogszabályokat és a kereskedelmi etikát, valamint szokásokat betartó vállalkozás, alapvető szükségleteket elégít ki a nemzetgazdaság és a lakosság érdekeit szolgálva – közölte a CBA az MTI-vel. Több, mint ezer beszállítóval áll szerződéses kapcsolatban, és mindegyik partnerét rendszeresen ellenőrzi a cégnyilvántartásban, hogy bejegyzett, törvényesen működő cégről van-e szó, nincs-e folyamatban az adott vállalkozás ellen végrehajtási vagy felszámolási eljárás. A CBA ezen túlmenően nyilatkozattételre is kötelezi beszállítóit arra nézve, hogy közteher befizetési kötelezettségeiknek eleget tettek-e. Ezen túlmenően cégnek semmilyen további eszköze nincs arra nézve, hogy beszállítóinak jogszerű működését ellenőrizze.  

“Legfontosabb feladatunk a vásárlók minél teljesebb kiszolgálása, amit franchise hálózatunkban több mint 30 000 munkavállalóval valósítunk meg a mindennapokban” – tartalmazza a CBA közleménye. A cég elemi érdeke – írják -, hogy megőrizze és fenntartsa vásárlói belé vetett bizalmát, és ennek érdekében mindent el fognak követni, hogy az igaztalan vádaskodásokat a leghatározottabb módon, jogi úton is visszautasítsák.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik