Gazdaság

Van még mit tanulnia Putyintól a kormánynak

Putyin gúnyplakát (Putyin gúnyplakát, Vlagyimir Putyin orosz elnököt ábrázoló gúnyplakát, amelyet a Dekomunizace nevű civil szervezet helyezett az észak-csehországi Liberec városházára)
Putyin gúnyplakát (Putyin gúnyplakát, Vlagyimir Putyin orosz elnököt ábrázoló gúnyplakát, amelyet a Dekomunizace nevű civil szervezet helyezett az észak-csehországi Liberec városházára)

Egy nagyon hatásos, profi propagandavideóban harangozták be Putyin mai sajtótájékoztatóját. Nacionalista, világhatalmi, erőt fitogtató, érzelmi húrokat pengettek.

A Kreml propagandistái egy nagyon hatásos, profi videóban harangozták be Putyin mai sajtótájékoztatóját, amit a zuhanó rubellel kapcsolatban tartott. A videóban nacionalista, világhatalmi, erőt fitogtató, érzelmi húrokat pengettek.

Orbán mai sajtótájékoztatóját tegnap jelentették be, de nem volt témamegjelölés, csak annyi, hogy Matolcsy Györggyel együtt tartja. Kiderült: az MKB közpénzből történő milliárdos kisegítése és a gyenge forint elleni külföldi támadás voltak a főbb témák.

Az orosz elnök sajtótájékoztatójáról beszámolunk, azt itt lehetett követni. Bővebben itt számoltunk be arról, hogy mit mondott.

Az orosz elnök elvileg délelőtt tíztől válaszolt a kérdésekre, de kicsit késett. Azzal kezdte, hogy szerinte elsősorban külső tényezők idézték elő azt a helyzetet, amelybe jelenleg került az orosz gazdaság. Úgy vélte: a legkedvezőtlenebb helyzetben két évre lesz szükség ahhoz, hogy kilábaljon belőle. Egy ponton kijelentette, nem nevezné válságnak a történteket.

Putyin szerint az olajárak meredek esése miatt elkerülhetetlenné válik a gazdasági átalakítás, “korlátozásokra lesz szükség”, és diverzifikálni kell a gazdaságot. Az orosz elnök szerint az “orosz gazdaság általános, 8,4 billió rubeles tartaléka” révén az ország teljesíteni tudja szociális kötelezettségeit. A rossz gazdasági helyzet ellenére az év első tíz hónapjában 0,7 százalékkal nőtt a hazai össztermék (GDP), és az éves növekedés várhatóan 0,6 százalékos lesz – mondta Putyin.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik