Gazdaság

Töröcskei Matolcsyt sejti a bankja elleni támadás mögött

Matolcsy György jegybankelnök és Spéder Zoltán bankár állhat a Széchenyi Bank és a hasonló nevű hitelszövetkezet elleni "támadások" hátterében, véli Töröcskei István, a két intézmény tulajdonosa.

Töröcskei István nem érti, miért indított a Magyar Nemzeti Bank szerinte alaptalan támadást a Széchenyi Hitelszövetkezet és a Széchenyi Bank ellen, ráadásul puszta tulajdonosként az utóbbi döntéseire nincs hatása, tulajdonosként nincs köze – mondta a bankár egy háttérbeszélgetésen, amiről a Népszabadság számol be. Töröcskei a lehetséges okok között azt említette, hogy esetleg Spéder Zoltán neheztel rá, illetőleg nemzeti elkötelezettségű gazdasági szakemberként bizalomvesztést érzékel. Hozzátette még, hogy ellenzi az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) beolvasztását a jegybankba.

“Egy a Széchenyi Bankról készült, lapunk birtokába került állítólagos jegybanki jelentés számos súlyos állítást fogalmaz meg például a hitelintézet belső ügyvitelére, a kihelyezett hitelek minőségére vagy épp a bank és a Töröcskeihez köthető cégek közötti kapcsolatokra vonatkozólag” – írja a lap. Töröcskei azonban cáfolja a “vádak” egy részét. Közölte azt is, felajánlotta lemondását az ÁKK éléről, de azt a gazdasági tárca egyelőre nem fogadta el.

TESZTELJEN ÉS NYERJEN!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik