Gazdaság

Egyre szívesebben tankolunk

benzinkut(210x140).jpg (benzinkút)
benzinkut(210x140).jpg (benzinkút)

Az olcsóság miatt megnőtt az üzemanyag-felhasználás, de inkább a prémium, mint a normál termékkategóriában. És még tovább eshetnek az árak.

Ismét

A Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) adataira hivatkozva írta a vg.hu, hogy az év első tizenegy hónapjában a benzineladások három, a gázolajeladások nyolc százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához képest.

Wilde György, a szövetség főtitkára a két termék keresletének különbségét azzal magyarázta a lapnak, hogy a személyautósok, akik többségében benzint tankolnak, egyelőre kivárnak. A szakértő szerint valahogy úgy gondolkodnak, hogy miért vennék meg ma drágábban azt, amihez holnap még olcsóbban jutnak hozzá.

TESZTELJEN ÉS NYERJEN!

Nemrég írtuk

Az áresés októberben kezdődött el igazán: a prémium benzin forgalma 18, a gázolajé pedig 24 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakával összevetve.

A forgalom erősödésében a szakértő szerint az is szerepet játszott, hogy a gazdasági növekedés miatt nőtt a személy- és áruszállítás volumene, amely tevékenységeket jellemzően gázolajos motorú járművekkel végzik.
Ha kíváncsi rá, hogy a magánhasználatnál milyen tendenciák figyelhetőek meg, kattintson!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik