Gazdaság

Jövőre riválist kaphat a Posta

Egy új szereplő megjelenne a könnyű levelek piacán, az Osztrák Posta viszont megválna a magyar üzletrészétől – írja a Világgazdaság.

Jelenleg folyamatban van egy engedélyezési eljárás az 50 grammnál könnyebb levelek piacán – tudta meg a Világgazdaság a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságtól. Bővebb információkat azonban csak az eljárás lezárulta után tudnak adni. A hatóság így azt sem árulta el, hogy melyik cégről van szó. A folyamat átfutási ideje miatt január végi nyitással lehet kalkulálni.

Korábban 2013-ban a Feibra Kft.-től érkezett az NMHH-hoz engedélykérelem, amelyet a hatóság elutasított a jogszabályoknak való meg nem felelés miatt. Az osztrák állami tulajdonban álló cég Budapesten és az agglomeráció 15 városában lépett volna be az ötven grammnál kisebb küldemények piacára, de a cég számviteli eljárásait nem találta kellően áttekinthetőnek az NMHH.

Azóta az osztrákok nyílt pályázatban szeretnék értékesíteni a 100 százalékos üzletrészüket. A társaság ugyan piacvezetőnek mondja magát a címzés nélküli küldemények, reklámanyagok területén, de 2012-ben és 2013-ban is jelentős veszteséget produkált csökkenő, mintegy kétmilliárd forintos nettó árbevétel mellett. Korábban az Osztrák Posta egyik fő stratégiája a kelet-európai befektetések kiterjesztése volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik