Gazdaság

A számvevőszék rábólintott a büdzsére

A szervezet szerint a kiadási oldalnak mindössze a 0,04 százaléka, míg a bevételi terveknek az 1,2 százaléka nem megalapozott.

A 2015-ös központi költségvetésről szóló törvényjavaslat megfelel az alaptörvényben és a stabilitási törvényben meghatározott államadósság-szabálynak – mondta ki az Állami Számvevőszék (ÁSZ).

Az ÁSZ törvényi kötelezettségét teljesítve összeállította véleményét a jövő évi központi költségvetésről szóló törvényjavaslatról, a törvényjavaslat 17 258,2 milliárd forint kiadási és 16 380,6 milliárd forint bevételi főösszeggel számol, melynek az ÁSZ 82,7 százalékát, illetve 88,9 százalékát ellenőrizte – mondta a szervezet elnöke, Domokos László sajtótájékoztatóján.

TESZTELJEN ÉS NYERJEN!

Az ÁSZ az ellenőrzött kiadási előirányzatok 93,38 százalékát megalapozottnak, 6,58 százalékát részben megalapozottnak ítélte, illetve 0,04 százalékát nem megalapozottnak minősítette.

Az ÁSZ szerint a bevételi előirányzatok 71,9 százaléka megalapozott, 26,9 százaléka részben megalapozott és 1,2 százaléka nem megalapozott – írja az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik