Gazdaság

Varga: Nem lesznek megszorítások

A nemzetgazdasági miniszter szerint a megszorítás a baloldal eszköze, a kormány azonban szakított ezzel a politikával.

Nem tudok jó hírrel szolgálni a baloldali szimpatizánsoknak, nem lesznek megszorítások – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter csütörtökön Törökszentmiklóson, lakossági fórumon. Erről az MTI tájékoztatott.

Butaság is lenne, mert 2010-ben, a parlamenti választás után ez a kormány gyökeresen szakított azzal a gazdaságpolitikával, amit az elődjei csináltak – tette hozzá.

A 2010 előtti évek arról szóltak, ha valami baj volt az országban, hogy miként lehet a kisembereken “tekerni-csavarni egyet”. Elvettek egyhavi nyugdíjat, egyhavi bért a közszférában, és jelentősen csökkentették a családi pótlékot – sorolta Varga Mihály.

Az ország 2008-ban csődbe ment, nem tudta fizetni lejáró adósságait, azután fordultak az IMF-hez, az Európai Unióhoz, hogy segítsen. Adtak 20 milliárd eurót, de “ingyenebéd nincs”, és a kölcsönadó meghatározta, mi történjen az adóssal – fogalmazott.

Varga Mihály kedden jelentette be, hogy 1700 milliárd forinttal, azaz a GDP 5,5 százalékának megfelelő mértékkel mérséklik a költségvetési kiadásokat az elkövetkezendő években. Ha kíváncsi arra, hogy ez kiket érinthet, olvassa el tegnapi cikkünket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik