Gazdaság

Itatták a diplomatákat Tihanyban

A már hagyományosan megrendezett diplomataszüreten kétpólusú bormarketinget jelentett be az agrártárca, amit Tokaj és Balaton hangsúlyozásával képzel el a minisztérium.

Tokaj mellett a Balatont is előtérbe szeretné helyezni a tárca. Ezért is tartják a diplomaszüretet a Balatonnál – mondta Kiss Eliza, a Földművelésügyi Minisztérium eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára a XVII. Diplomata Szüreten Tihanyban.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az MTI-nek nyilatkozva arról beszélt, hogy ez egy jelképes szüret, ami kiváló alkalom arra, hogy bemutassa az ország a vidékeit, értékeit, borait más országok képviselőinek. Az eseményt mindig más területen rendezi a tárca, nagyon népszerű a diplomaták körében.

 
Lieselore Cyrus Németország budapesti nagykövete (Fotó: MTI / Nagy Lajos ) 

“A magyar vidék legjavát kínáljuk a vendégeknek, a nagykövetségeken keresztül is egyfajta országimázst építve” – fogalmazott a miniszter.

A szüreten mintegy száz nagykövet és mezőgazdasági attasé vett részt. A vendégek megismerkedhettek a magyar konyhával, a régió vezető borászataival és boraival is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik