Gazdaság

Török befektetőé lett a Klotild-palota

2,15 milliárdot fizetett érte; szállodát nyithat az épületben – írja a Város Szíve blog.

Az önkormányzati választás előtt másfél hónappal, múlt hét pénteken, rendkívüli ülésen, zárt ajtók mögött döntött az V. kerületi önkormányzat a déli Klotild-palota eladásáról. A vevő egy török családi vállalkozás 2014 júniusában létrehozott projektcége lett, 2,15 milliárdot fizettek a négyemeletes eklektikus bérházért.

“A Klotild-palota értékesítésére azért volt szükség,mert az épület sürgős renoválásra szorul, a műemléki felújítás becsült költsége meghaladja a kétmilliárd forintot. (…) A szerződésben a vevőnek a vételár megfizetése mellett vállalnia kell öt éven belül a teljes felújítást. Az eladásról a képviselő testület egyhangúan döntött, a jelen lévő ellenzéki képviselők is támogatták a szerződés megkötését.” – írta közleményében az V. kerület.

A déli Klotildot már korábban is eladta a belvárosi önkormányzat: 2010-ben a Párisi Udvarral és a Szent István tér 15.-tel egy csomagban az azóta bedőlt SCD Group egyik cégének. A négy évvel ezelőtti üzlet azonban nem jött létre, mivel a vevő végül nem fizette ki a vételárat. Idén tavasszal a Párisi Udvar, most nyáron a déli Klotild kelt el, az akkori csomagból már csak a Szent István tér 15. maradt meg – emlékeztet a belvárosi blog.

Fotó: MTI/Kallos Bea

Ajánlott videó

Olvasói sztorik