Gazdaság

Csányi szinte összes cégével lepaktál a kormány

A Csányi Sándor érdekeltségi körébe tartozó Bonafarm Csoport nyolc cégével köt stratégiai megállapodást a kormány.

A pénteki Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint a Bonafarm csoport 11 cégéből nyolccal, vagyis minden fontos társaságával stratégiai megállapodást köt a kormány:

1. Bonafarm Zrt.

2. Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft.

3. Bólyi Mezőgazdasági Termelő és Kereskedelmi Zrt.

4. Csányi Pincészet Zrt. 5. Dalmand Mezőgazdasági Zrt.

6. Fiorács Mezőgazdasági Termékelőállító és Forgalmazó Export-import Kft.

7. Pick Szeged Szalámigyár és Húsüzem Zrt.

8. SOLE-MiZo Tejterméket Gyártó, Forgalmazó és Szolgáltató Zrt.


A stratégiai együttműködési megállapodást a kormány nevében a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, Szijjártó Péter írja majd alá – írja az MTI. 

Miközben úgy tűnik, hogy a nemrégiben bejelentett intézkedés, miszerint az 1200 hektár fölötti területek földalapú támogatását elvonja a kormány, igencsak hátrányosan érintheti Csányi cégeit, Ángyán József, Orbán Viktor korábbi földállamtitkára a Hír24 interjújában elmondta, hogy ez korántsem ilyen egyértelmű.

„Szó nincs pofonról! Hiszen ezerkétszáz hektárig minden marad a régiben! És az az ezerkétszáz hektár európai léptékkel mérve bolondul nagy birtok.” Mint elmondta a csúcsoligarchák „sem fog fájni. Szépen szétírják majd ezerkétszáz hektárnál kisebb területekké a jelenlegi nagybirtokokat.”

Lázár „beszól nekik, aztán este mennek sörözni vagy szotyolát, tökmagot köpködni focimeccsre, s megbeszélik, hogy bocs, de most ezt kellett mondani a népnek. Sose éri őket se kár, se bántalom.” – mondta Ángyán József. Most szotyolázásról nincs szó, csak stratégiai megállapodásról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik