Gazdaság

Ha ez nem magyar siker, akkor nem tudom mi az

„Zsebre dugott kézzel nem lehet létrát mászni" – ez a mottója a 24 éves Somogyi Tibornak. Tibor három évvel ezelőtt egy társsal és 500 ezer forinttal vágott bele saját üzletébe. Mára többmilliós árbevételük van, és esélyesek rá, hogy üzletük piacvezetővé váljon Európában.

Ha hiszik, ha nem, még mindig vannak Magyarországon vállalkozó kedvű fiatalok. Tényleg. A Hír24 új sorozatában közülük mutatunk be néhányat. Olyan huszon- és harmincévesekkel szeretnénk megismertetni Önöket, akik egyrészt saját maguk építették fel saját ötletükön alapuló sikeres, saját üzletüket, másrészt inspirációt adhatnak a többi fiatalnak.

Az első részben ismerjék meg Somogyi Tibort. Tibor 24 éves. Üzlettársával, Mosóczi Andrással három évvel ezelőtt indította útjára online vállalkozását. Az easymaths.hu egy olyan oktatási oldal, ahol videók segítségével gazdasági tárgyakra: matematikára, statisztikára, pénzügyre, számvitelre stb. tanítják a főiskolásokat, egyetemistákat. Mára nagyjából évi 120 ezer látogatójuk és 15 ezer regisztrált felhasználójuk van.

Az egész nagyjából onnan indult, hogy Tibornak hallgatókorában nehezen ment a matek, magántanárhoz is járt, de ott sem jött a csoda. Született ellenben a fejében egy ötlet. Egy barátjával, akkori tanárával megcsinálták első oktatóvideójukat, amire egy hétvége alatt több mint 600-an regisztráltak. Készítettek még néhány videót, amiket fizetőssé tettek, és a befektetett pénz másfél hónap alatt vissza is jött.

Három év alatt annyira sikeressé váltak, hogy épp most készítik második projektjüket: az easylearn.hu egy olyan online oktatási oldal, amely már nemcsak a gazdasági szakok hallgatóinak, hanem mindenkinek szól. Ez egy olyan nyitott platform lesz, ahova bárki tölthet fel kurzust, aki érez magában annyi bátorságot, hogy átadja piacképes tudását.

Szakmai partnerünk a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik