Gazdaság

Még idén Magyarországra jöhet az eurolottó

A hazainál sokkal nagyobb nyereménnyel kecsegtető játékot valószínűleg ősszel vezetik be.

“Az EuroJackpot német üzemeltetője nemrég bejelentette, hogy 2014 októberétől három új országgal bővül a részt vevő országok köre, és Magyarország, a Cseh Köztársaság és Szlovákia csatlakozásával már 17 országban lehet majd szelvény vásárolni” – idézi a Világgazdaság a Forunaweb.hu honlapon olvasható információt.

A Szerencsejáték Zrt. szerint azonban még nem döntöttek a csatlakozásról, tartanak a tárgyalások, azok kimenetele számos tényező függvénye, így bővebb információt egyelőre nem tudnak adni.

Azt már korábban közölte az állami vállalat, hogy a törvényi környezet változásának és az időközben megszerzett információbiztonsági tanúsítványnak köszönhetően megnyílt számukra a lehetőség arra, hogy bekapcsolódjanak egy nemzetközi számsorsjáték szervezésébe – írja a lap.

Az Eurojackpot szabályai szerint 50 számból húznak ötöt, majd további kettőt, de már csak nyolc számból. Az eddigi legnagyobb nyeremény tavaly áprilisban volt, majdnem 14 milliárd forinttal lett gazdagabb a szerencsés játékos.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik