Gazdaság

Bejött a NAV-nak az azonnali végrehajtás

Egymilliárdot kaszáltak négy hónap alatt az elkobzott, visszatartott járművekkel, bútorokkal.

Négy hónap alatt majdnem egymilliárd forintot hozott a költségvetésnek az adóhivatal azonnali végrehajtásii módszere – írja a Magyar Nemzet.

A pénzügyőrök akár az úton is lecsaphatnak az adósokra, teherautókat, szállítmányokat állítanak meg, kocsmai berendezéseket, külföldről behozott drága kocsikat tartanak vissza addig, amíg tulajdonosuk ki nem egyenlítette köztartozását  Ha az ellenőrözéskor a hatóság pénzügyőrei, revizorai arra bukkannak, hogy az érintett cég vagy magánszemély régebb óta nem egyenlítette ki adótartozását, a hivatalos emberek intézkednek a polgár, a vállalkozás vagyontárgyainak lefoglalásáról.

Suller Attila, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jövedéki ügyekkel foglalkozó szóvivője a lapnak elmondta: a módszer hasznosnak tűnik, a NAV emberei március óta nagyjából 1200-szor alkalmazták sikerrel az új lehetőséget, az ellenőrözött cégek, magánszemélyek, egyéni vállalkozók majdnem 900 esetben döntöttek úgy, hogy azonnal vagy rövid időn belül kifizetik korábbi közadósságukat. Az államkassza így 300 millió forinthoz jutott hozzá, további 300 ügyben különféle vagyontárgyakat foglalt le a hivatal összességében 640 millió forint értékben – olvasható a lapban. 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik