Gazdaság

Vajna kaszinói: kipattant a nagy titok

Az állam által levezényelt tenderen hiába indult az állami Szerencsejáték Zrt. is. Nem nyert. Most valami új biznisz után kell nézniük.

Így kalkulált az NGM

A kaszinótenderért felelős Nemzetgazdasági Minisztériumtól tudta meg a Napi.hu, hogy az állami kaszinótenderen indult az állami szerencsejáték-szervező cég is, azonban nem nyert.

Vajon miért nem?

A lap arra is kíváncsi volt, miért vesztett az állam saját cége az állami pályázaton, de erre nem kaptak választ. Így csak találgatták, vajon az lehetett-e az ok, hogy nem volt elég átlátható a cég, vagy esetleg nem elég megbízható adófizető, netán kevesebbet ajánlott-e az üzemeltetésért, mint a többiek. Ezek a kérdések is kiemelt súllyal szerepeltek ugyanis a bírálati szempontok között.

Megszólalt Vajna

Az NGM még annyit közölt a lappal, hogy most gondolkodnak rajta, milyen bizniszbe vágjon bele majd a Szerencsejáték Zrt., hogy a költségvetés bevételeit milyen új tevékenységgel gyarapítsa.

Mert az általuk üzemeltetett Belvárosi vagy más néven Tropicana Casinót már biztosan nem ők viszik tovább. Hanem valószínűleg a Budapesten öt kaszinó üzemeltetésére jogot szerzett Las Vegas Kft., amely Andy Vajna érdekeltsége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik