Gazdaság

Íme a világ legjobb szállodái

A helyek, ahonnan a legelégedettebben távoztak az utazók.

Sokat kell még a magyar hoteleseknek tanulniuk ahhoz, hogy bekerüljenek a világ legjobb hotelei közé – derül ki a Tripadvisor legjobb hotelekre vonatkozó szavazásából. Idén egyetlen magyar szálloda sem került fel az utazók szavazatai alapján a toplistára.

Belvárosi luxus

A legjobbnak még mindig a Gresham Palota számít. Második helyen a Hotel Palazzo Zichy végzett, míg a harmadik az Opera Garden Hotels & Apartments lett. A listán főként budapesti szállodák vannak – mint ezt a lista részleteit is publikáló Pénzcentrum-cikk szerzője is megjegyzi -, ám ez viszonylag érthető, hisze elsősorban ezeket ismerik a külföldi utazók.

Elégedett vendégek

Az olcsóbb hotelek kategóriájában azonban egy szegedi szálloda, a Hotel Soleil vitte el a pálmát az országban. Második a budapesti Fraser Residence lett, a harmadik és negyedik pedig két szintén fővárosi panzió. A teljes listát itt lehet megnézni.

Nagypolgári luxus

A világ legjobb szállodáinak listáját idén a svájci Grand Hotel Kronenhof lett, amely az Alpokban nyaralóknak kínál századfordulós hangulatban modern igényekre szabott szolgáltatást. Az utazók a legjobb régi stílusú luxusszállodaként emlegetik.

Távol-keleti sikk

Egészen más hangulata van a másodiknak, amely a Hongkongba érkező üzleti elitet szolgálja minimalista, szögletes, lényegretörő módon. Minden diszkrét, minden esztétikusan egyszerű.

Élet a fűszálak alatt

Nincs cipő és nincs újság a Maldív-szigeteken található bungalókban, amelyek a harmadik legtöbb szavazatot kapták a világ utazóitól. A szálloda célja az, hogy kimenekítse az odalátogatókat a hétköznapok stresszéből, s az utazók rajongó véleménye alapján ez sikerülhetett is neki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik