Gazdaság

Olcsó, de képzett Budapest

iroda (iroda, számítógép, telefon, cég, )
iroda (iroda, számítógép, telefon, cég, )

Az uniós tagállamok között az egy órára jutó átlagos munkaerőköltség 25,8 euró, míg Magyarországon 8 euró volt. A Budapesten élő 25 és 40 év közöttiek 45 százaléka diplomás.

Európa egyik legolcsóbb, mégis nagyon képzett munkaerejét, a legolcsóbban kialakítható irodai munkahelyeket, valamint régiós közlekedési csomópontot találnak Budapesten azok a nemzetközi cégek, amelyek központjukat vagy kutatási részlegüket kívánják ide telepíteni – összegezte az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) Budapest vonzerejét a gazdasági szereplők számára közleményében.

A közlemény szerint az IFK a DTZ közreműködésével készített elemzést a témában, amely megállapítja: a Budapesten élő 25 és 40 év közötti korosztály 45 százalékának van felsőoktatási diplomája. A keresett mérnök-informatikusok száma folyamatosan bővül, évente 1100-an kezdik meg tanulmányaikat ezen a szakon.

Az uniós tagállamok között az egy órára jutó átlagos munkaerőköltség 25,8 euró, míg Magyarországon 8 euró volt 2013 harmadik negyedévében.

A fővárosban egy négyzetkilométerre 9 tömegközlekedési megálló jut, ez közel duplája a prágainak és a bécsinek – emeli ki a közlemény, miként azt is hangsúlyozzák: a magyar főváros közvetlen összekötéssel kapcsolódik a régió többi fővárosához, Európa csaknem minden városa megközelíthető innen repülővel.

A 2009-ben alapított IFK tagjai: Ablon Ingatlanfejlesztő Kft., AIG Lincoln Gazdasági Fejlesztési Kft., Biggeorge’s-NV Zrt., Budapest Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt., Codic Hungary Kft., ECE Projektmanagement Kft., Futureal Development Zrt., Graphisoft Park SE; Horizon Development Kft.,  OTP Ingatlan Zrt., Prologis Hungary Management Kft, Skanska Magyarország Ingatlan Kft., Talentis Group Trigránit Fejlesztési Zrt., valamint a WING Ingatlanfejlesztő és Beruházó Zrt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik