Gazdaság

Megúszhatja a Ramada Hotel a csődöt

ramada hotel (ramada hotel)
ramada hotel (ramada hotel)

Megállapodott hitelezőivel a balatonalmádi Ramada Hotelt üzemeltető Aurora Hotels Kft., így hamarosan lezárulhat a csődeljárás - erősítette meg a Hunyadi Válságmenedzser és Felszámoló Zrt. vagyonfelügyelője az MTI értesülését.

Kungli Zoltán emlékeztetett: a négycsillagos balatoni szálloda üzemeltetője tavaly novemberben jelentett csődöt, a hitelezőkkel azonban január első hetében sikerült megkötni a csődegyezséget. Az eljárás alatt a 210 szobás, 12 emeletes szálló zavartalanul üzemel – tette hozzá.

A Ramada Hotel 2011 óta küzd fizetési gondokkal: a szálló korábbi üzemeltetője, a Wossala Hotels (WH) Kft. 2011 júliusban került felszámolás alá. A felszámolás alatt álló hotelt az Erste Leasing Zrt. vásárolta meg 2011 decemberben. A kijelölt felszámoló akkor azt közölte, hogy az üdülési használati jog tulajdonosaival az új üzemeltető szerződést köt, az Erste Leasing Zrt. a szálló szakmai menedzsmentjéből alakult cégnek lízingbe adja a hotelt.

A 2005-ben teljesen felújított szálloda csaknem 20 ezer négyzetméteres területen áll. A szálloda rekonstrukcióját a WH Kft. az Erste Banktól felvett 2,9 milliárd forintnak megfelelő svájcifrank-alapú hitel segítségével valósította meg. A felszámolást az indította el, hogy 2009 szeptemberében felszámolási eljárás megindítására vonatkozó keresetet nyújtott be egy szállító a kft.-ből kivált kisebb szervezeti egység, a Prémium Consult Kft. ellen, négymillió forintos követelés miatt. A keresetet a bíróság első fokon elutasította, a Győri Ítélőtábla azonban helyt adott a keresetnek. Mivel a Wossala Hotels Kft. felelős volt a kivált cég tartozásaiért is, ezért az ítélőtábla elrendelte a 2002-ben alapított cég felszámolását.

A nyilvános cégadatok szerint a 2011 júliusban létrehozott Aurora Hotels Kft. jelenleg 78 dolgozót foglalkoztat. A társaság 2011-ben 121 millió forintos nettó árbevételt, és egymillió forintot meghaladó nyereséget ért el. A 2012-es évet 606 millió forint árbevétel mellett 147 millió forint veszteséggel zárta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik